NICARAGUA CAMPO 100% ARABIKA ZRNKOVÁ KÁVA
Detailní popis produktu
Doporučená příprava
Espresso:
- množství kávy: 9,5 g (singl), 19 g (double)
- teplota vody: 90 - 94 °C
- Výsledná váha nápoje: 20 g (singl), 38 g (double)
- Extrakce: 25 - 28 vteřin
- Brew Ratio: 1:2
Filtrovaná káva:
- 60 g kávy / 1 l vody
- teplota vody: 92 °C
Campo de Amor se nachází na severozápadě Nicaragui v oblasti Madriz. Campo de Amor znamená ve španělštině "pole lásky". Není jisté, odkud tento název pochází, ale víme, že tuto kávu si opravdu zamilujete.
Farmy zde mají rozlohu okolo 4 hektarů v nadmořské výšce 1.250 - 1.320 m.n.m.. Jako jeden z mála farmářů zde Rene Martin Padila pěstuje odrůdy Typica a Bourbon a to i navzdory předchozím špatným zkušenostem s plísněmi v roce 2013. Díky nebývalé péči však Rene dokázal sklidit na svých plantážích v posledních letech fantastické kávy.
Las Sabanas je oblastí velkého sucha a zásoby vody mohou být v období sklizní velmi malé. Farmáři v této oblasti se však s nedostatkem vody dokázali vypořádat a dovedli své znalosti ohledně naturálního zpracování téměř k dokonalosti. Rene zpracovává 60% své úrody naturálně. Třešně se po sklizni ručně přebírají, odeberou se všechny nezralé a poškozené plody. Celé třešně se poté rozloží na betonové terasy, kde se suší 4 dny. Poté se přesunou na africké postele, kde se zcela vysuší za 15 - 20 dní. Zrnko kávy, které takto zůstane po celou dobu sušení uvnitř třešně, z její dužiny nasákne skladkou a výraznou ovocnou chuť.
Rene Martin Padilla je opravdový milovník kávy, stará se o ni s veškerou péčí a tak věříme, že si na této kávě pochutnáte stejně, jako my