COLOMBIA CALDAS 100% ARABIKA ZRNKOVÁ KÁVA

od 95 Kč od 82,61 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Vhodná na přípravu espressa či filtrované kávy.

Detailní informace

100 g
Skladem (na prodejně v Brně)
95 Kč
82,61 Kč bez DPH
250 g
Skladem (na prodejně v Brně)
239 Kč
207,83 Kč bez DPH
500 g
Skladem (na prodejně v Brně)
399 Kč
346,96 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

 

Doporučená příprava:

  • množství kávy: 9 g (singl), 18 g (double)
  • teplota vody: 90 - 94 °C
  • Výsledná váha nápoje: 18 g (singl), 36 g (double)
  • Extrakce: 25 - 28 vteřin
  • Brew Ratio: 1:2

Káva pochází z regionu Caldas u obce Anserma v Kolumbii, kde se na její produkci podílelo 2000 drobných farmářů. Anserma se nachází v nadmořské výšce 1790 m.n.m. a průměrná teplota je zde celoročně okolo 17- 23 °C. Družstvo The Cooperativa de Caficultores de Anserma bylo založeno v roce 1967 a jeho členy jsou producenti z 5-ti okolních obcí: Anserma, Belalcazar, Risaralda, San José a Viterbi. Tento region je srdcem kolumbijské kávové produkce, často přezdívaný Eje Cafetero - Osa kávy.

Mnoho zdejších farem kromě kávy pěstuje i jiné plodiny, aby si udržely příjem mezi sklizněmi. Jejich hlavním produktem je však vždy káva. Většina plantáží v Eje Cafetero používá pokročilé techniky pěstování, díky kterým rostliny méně ohrožují škůdci, plísně a jiné onemocnění. Kávovníky jsou díky tomu také méně náchylné na měnící se klimatické podmínky. 

Každá farma má svou vlastní mycí stanici. V Eje Cafetero zůstává zpracování kávy stále velmi tradiční. O zpracování se stará rodina farmáře, společně s pár pomocníky. Sběr probíhá ručně a na konci dne se třešně ručně třídí, čistí a začínají se zpracovávat. Loupací stroj odstraní kávové zrnko od dužiny, která se díky 14-ti hodinové fermentaci krásně rozpadne a všechny její zbytky se odstraní proplachem ve vodě. Čas sušení se pohybuje od 5 do 10 dnů. Pokud to počasí dovolí, zrnka zcela vyschnou na slunci. V případě horších podmínek může být proces sušení dokončen v silových sušičkách.