India Bababudan 100% arabika zrnková káva
Popis
Země, region: Indie, pohoří Bababudan
Nadmořská výška: 1.250 m.n.m.
Zpracování: Washed/plně promytá
Vhodná na přípravu: Espresso, Mokka konvička, French press, Hario V60, Aeropress, Clever dripper, Vacuum pot, Chemex.
Chuťový profil: Nugát, kakao
Doporučená příprava
Espresso:
- množství kávy: 9 g (singl), 18 g (double)
- teplota vody: 90 - 94 °C
- Výsledná váha nápoje: 18 g (singl), 36 g (double)
- Extrakce: 25 - 28 vteřin
- Brew Ratio: 1:2
Filtrovaná káva:
- 60 g kávy / 1 l vody
- teplota vody: 92 °C
Popis:
Začátek pěstování kávy v Indii se datuje kolem roku 1600, kdy muslimský poustevník Baba Budan propašoval semeno kávy z Mekky. Indie tvrdí, že je pátým největším producentem kávy na světě. Má osm hlavních regionů pro pěstování kávy a oblasti, které najdeme ve vyšších nadmořských výškách, produkují tu nejlepší kávu. Kávy z Indie jsou typické svou jemnou hořkostí a výraznou sladkostí s nádechem kakaa.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.