Guatemala Palo Blanco 100% ARABIKA ZRNKOVÁ KÁVA

 
Novinka Efekt lupa
  • 1 z 2
 

Guatemala je vhodná na přípravu filtrované kávy. 

Čerstvě pražená, výběrová kávy. 

Penerini coffee roastery

Cena od 233,91 Kč bez DPH
od 269 Kč
Značka Penerini Coffee
Kategorie Čerstvě pražená káva
Zvolte variantu
150 g Skladem (na prodejně v Brně) 269 Kč
233,91 Kč bez DPH
   
300 g Skladem (na prodejně v Brně) 539 Kč
468,70 Kč bez DPH
   
500 g Skladem (na prodejně v Brně) 749 Kč
651,30 Kč bez DPH
   
1000 g Skladem (na prodejně v Brně) 1 499 Kč
1 303,48 Kč bez DPH
   
 
Země/region: Guatemala, Huehuetango
 
Město: Aldea Chichinabaj, La Democracia
 
Pěstitel: Ivan Federico Ovalle Altuve

Farma: Finca Palo Blanco
 
Nadmořská výška: 1.500 - 1.950 m. n. m.
 
Grade:  SHB EP
 
Zpracování: Naturální
 
Odrůda: Catuai, Caturra
 
Chuťový profil: Jablka v karamelu, hroznové víno
 
Cuppingové skóre: 87 bodů
 
Vhodná pro přípravu: Překapávače, Aeropress, French Press
 
 
Popis:
 
Farmář Ivan Ovalle se zaměřuje na pěstování vysoce kvalitní a ekologicky šetrné kávy. Využívá své vzdělání aby co nejvíce optimalizoval využití vody, snížil spotřebu vody a aby zajistil, že při sklizni se budou sbírat pouze třešně s nejvyšším obsahem cukru. Farma má celkem 60 hektarů, káva se pěstuje na 50 hektarech.
Káva z Palo Blanco je organická, což znamená, že byla pěstována bez jakýchkoliv umělých postřiků a hnojiv. Během sklizně je využívána analýza cukernatosti, aby byl určen nejlepší moment zralosti. Káva je pak sklízena selektivně ve správném momentu zralosti. Následně se suší po dobu 3-4 dnů na slunci, kde je často otáčena a ručně přebírána, aby se k dalšímu zpracování dostaly jen ty nejkvalitnější třešně. Následně se káva přesune do fóliových skleníků, kde schne dalších 13 - 15 dní. 
Označení kávy SHB (Strictly hard bean) specifikuje nadmořskou výšku, kde káva byla pěstována. Označení kávy SHB dostanou pouze kávy pěstované v nadmořské výšce 1.200 m. n. m. a výš. Ve vyšších polohách, kde je nižší teplota vzduchu, káva dozrává pomaleji a zrno má vyšší hustotu.
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: